محققان ايراني موفق به توليد ماده اصلاح كننده قير به صورت رشتهيي شدند كه به گفته آنها باعث سه برابر شدن عمر آسفالت ميشود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سينا حسن نژاديان فرد، دانش آموخته مهندسي مكانيك (طراحي جامدات) دانشگاه آزاد مرودشت و محقق طرح با بيان اين كه اين ماده در صنايع مختلفي كه در آن از قير استفاده ميشود، كاربرد دارد، گفت: در ساخت اين ماده از تركيب 10 ماده پليمري و معدني استفاده شده كه با درصد مشخصي از قير تركيب كرده و به داخل دستگاههاي پخت مواد شيميايي ريخته ميشود، سپس از يك سري فيلتر رد شده و به صورت رشتهيي در ميآيد.
وي در ادامه سه برابر شدن عمر آسفالت و كاهش 50 برابري شيار افتادگي و روندگي آسفالت را از ويژگيهاي اين ماده عنوان و اظهار كرد: طبق گزارش فني ـ مكانيكي خاك وزارت راه مبني بر تفاوت ميان آسفالت معمولي و مواد توليد شده، PG قير معمولي در بهترين حالت 64 و 22- بوده ولي با تركيب اين ماده اصلاح كننده، PG به 76 و 28- ميرسد كه براي تمامي نقاط آب و هوايي ايران به خصوص مناطق كويري كه روزها گرم و شب ها سرد هستند مناسب شده است.
حسن نژاديان فرد در گفتگو با ایسنا افزود: براساس آزمايشهاي انجام شده، استفاده از اين روش در تهيه آسفالت باعث ميشود كه ضخامت آسفالت 20 درصد كاهش يابد و آسفالت صاف تري نسبت به آسفالت معمولي به وجود آيد. استفاده از پليمر در تهيه آسفالت باعث جلوگيري از قيرزدگي وافزايش عمر خط كشي هاي ترافيكي معابر شده است.
وي در پايان با اشاره ثبت اختراع اين طرح خاطرنشان كرد: اين مواد در مرحله توليد انبوه قرار دارد و در حال حاضر در يكي از خيابانهاي شيراز از اين آسفالت استفاده شده است.
منبع : www.bananews.ir
:: موضوعات مرتبط:
مقاله ,
,